Waardebepalingen antiek verkopen antiek kopen
Antiekexperten.com

Uw eerste bezoek aan een veiling

Uw eerste bezoek aan een veiling

Uw eerste bezoek aan een veiling

Uw eerste bezoek aan een veiling is vaak een overwinning van een halsstarrige drempelvrees. Maar eenmaal binnen merkt men vaak de typische atmosfeer op. Het merendeel van de bezoekers is koortsachtig op zoek naar het “lang verwachtte” of “ophefmakend” antiek stuk. Eenmaal men deze zoekmicrobe te pakken heeft wordt het een feest.

“The beauty” vinden tussen de overvloed

Het aanbod op veilingen is vaak zo overdonderend dat het een echte zoektocht wordt om het lang verwachtte stuk te vinden tussen alle andere stukken. Het is daarom belangrijk dat u de basiskenmerken van antiek kent. Zie hiervoor bij de kijkdagen.

Al “kijkende” leren

Wie vaak kijkdagen bijwoont zal op de duur zijn kennis over antiek verruimen. Door veel te vergelijken zal je vlugger en grondiger antieke stukken kunnen beoordelen. Details waar je vroeger geen oog voor had, zal je na verloop van tijd moeiteloos herkennen. Dit bevorderd het selecteren.

Euro’s uitsparen

Door een juist inzicht te krijgen, spaart u heel wat euro’s uit. De vraagprijs, de kwaliteit, de oorsprong, de maker het is allemaal belangrijk. U dient dus met veel zaken rekeing te houden. Terecht scheppen collectioneurs op met de aankoop van een waardevol stuk dat men uiterst voordelig heeft kunnen verwerven. Dit geeft een zalig gevoel.

Antiek verkopen

Antiek verkopen

Antiek kopen