Waardebepalingen uw antiek verkopen, antiek kopen
Antiekexperten.com

De veilingcataloog

De veilingcataloog 

De veilingcataloog

Van iedere veiling wordt een lijst opgemaakt van de te verkopen items. Ieder stuk (of groep van stukken) wordt in een zogenaamd lot gestopt en voorzien van een volgnummer. Tijdens de kijkdagen en de veiling wordt naar dit nummer gerefereerd.

Van deze lijst wordt een overzicht gemaakt en in een handige cataloog opgenomen. De opdeling is ofwel numeriek ofwel opgedeeld in groepen (Meubels, schilderijen, grafiek, aardewerk, glas, zilver, klokken, tapijten, poppen, gebruiksvoorwerpen etc….)

Vermeldingen van de loten

Ieder lot wordt voorzien van een beschrijving. Als het een attractief of waardevol stuk is voorziet men een afbeelding. In de vermeldingen van de loten vindt u: een omschrijving of een benaming, de fabricatieperiode, de stijlperiode, de materialen waarin het stuk gemaakt is, de afmetingen, en als hij bekend is de maker.

Richtprijs

De meeste onderwerpen in de cataloog worden voorzien van een richtprijs. Aan de hand van vergelijkbare stukken wordt door het veilinghuis een richtprijs gegeven. Dit is een indicator, geen garantie dat het stuk deze prijs zal of moet halen.

Schattingen

Indien er geen richtprijs vermeld is in de cataloog kunt u nog altijd terug vallen op het advies van de veilingmeester of iemand van het veilinghuis. Houdt er wel rekening dat richtprijzen meestal een ruwe schatting zijn. Zij geven nooit enige garantie. Uiteindelijk is ieder antiek stuk een enig stuk. Men kan wel “vergelijken” met andere stukken. Maar dan is het weer net iets groter, uit een ander materiaal, uit een iets vroegere/latere periode, niet uit de zelfde streek en ga zo maar door….

Onafhandelijke experten

Ook kunt u advies vragen aan experten. Kies bij voorkeur dan onafhankelijke experten. Experten in dienst van een verkoopkanaal (veiling, antiquair) zijn enigszins gebonden. Hun advies is niet altijd in uw voordeel.

Antiek verkopen

Antiek verkopen

Antiek kopen