Waardebepalingen antiek verkopen antiek kopen
Antiekexperten.com

Antiek als koopwaar

Antiek als koopwaar

Zoek speciale dingen bij de gespecialiseerde handelaars

Vele gespecialiseerde antiquairs zijn lid van een antiekgilde. Hun lidmaatschap hebben ze pas verworven na een proefperiode en het toepassen van de deontologische codes van de gilde. Zij hebben zich er toe verbonden om de klant steeds de juiste informatie te geven over de stukken die zij verkopen. Niet alleen van de goede kwaliteiten van het stuk maar ook de negatieve eigenschappen. Hiermee bedoelen we de restauraties, transformaties, opfrisbeurten etc.

Specialisaties

Antiquairs die zich specialiseren stellen vaak tentoon op belangrijke beurzen. Wie doelgericht op zoek is doet er dus goed aan deze beurzen te bezoeken. Indien u een verzamelaar bent, bieden dergelijke beurzen u een goede gelegenheid om experts terzake te ontmoeten. Zij hebben vaak veel tijd en energie gestopt om de stukken te vinden die de moeite waard zijn.

The place to be

Het is de gelegenheid bij uitstek om meer over de antiquiteiten te ontdekken die u wilt verzamelen. Deze beurzen zijn the place to be om gezaghebbende, gespecialiseerde autoriteiten te ontmoeten. Bovendien zal de antiquair u graag vertellen over de geschiedenis, de maker en de eigenschappen van een stuk.

Vraag ook steeds zijn coördinaten en maak desnoods een afspraak om zijn antiekzaak te bezoeken. Laat u op zijn mailinglijst plaatsen zodat hij u kan briefen als hij stukken heeft die u zoekt of – u gratis – op een andere beurs kan uitnodigen.

Antiek verkopen 

Zelf antiek verkopen

Antiek kopen