Fraude… Bedrog… Wat nu?…

Fraude… Bedrog… Wat nu?…

Wat kunt u doen als u vermoedt dat er gefraudeerd wordt?

Bij een buitenlandse verkoper

U kunt bedrog melden op de website van eConsumer.gov een initiatief van het International Marketing Supervision Network (IMSN). Het volstaat om het inlichtingsformulier  in te vullen op hun website. Het is een internationale site, dus is Engels de voertaal. Het is mogelijk om in verschillende talen uw melding te doen. Spijtig genoeg niet in het Nederlands. Misschien komt dit nog wel.

Zij groeperen alle overheidsinstellingen en officiële agentschappen die controle uitoefenen op de wetgeving betreffende consumentenbescherming. De taak van IMSN is enerzijds alle meldingen van fraude te lokaliseren en eventueel door te spelen naar de verantwoordelijke instanties om toe te laten de reglementering te verbeteren of aan te passen om fraude tegen te gaan. En anderzijds om zoveel mogelijk gegevens door te spelen aan iedereen die er behoefte aan heeft. U vindt er dan ook veel informatie in verband met verkopen en kopen via het internet.

Bij een Belgische verkoper

U kunt terecht bij de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, Algemene Directie Controle en Bemiddeling.

Problemen kunt u melden via http://economie.fgov.be.

U kunt een Infofolder (PDF formaat) opvragen: Opgelet met internet, bedrog niet met mij

Antiek kopen
& verkopen

Zelf antiek verkopen
glas-004
Veling antiek keramiek, glas
Speld, ecaille, email, parels,ca. 1903
Veilingen antiek en curiosia
001
Interieur & decoratie veilingen
Pugin-04
Zelf antiek verkopen
Kunstvervalsingen
Schilderijen te koop
Antiek meubilair te koop
Porselein te koop

Enkele sfeerbeelden  

Klik op een van de foto’s om te vergroten.