Waardebepalingen antiek verkopen antiek kopen
Antiekexperten.com

Internetbankieren

Internetbankieren

Internetbankieren: steeds meer populair

De staat van uw rekening opvragen, rekeningafschriften afdrukken, een overschrijving doen, uw beleggingen raadplegen, het wordt ons zeer gemakkelijk gemaakt. Steeds meer mensen regelen hun bankzaken via het internet. Het succes van on-line bankieren hangt echter in grote mate af van de gebruiksvriendelijkheid. Gelukkig hebben de banken dit begrepen en doen er alles aan om het u zo makkelijk mogelijk te maken en toch veilig te bankieren.

Hoe wordt uw veiligheid gewaarborgd?

Online bankieren, doet u via een beveiligde verbinding. Het merendeel van de banken gebruikt hiervoor dubbele beveiliging: een wachtwoord en een Digipass. Dit is een kleine calculator die een unieke elektronische handtekening(*) genereert. Daarmee kunt u van op om het even welke computer veilig inloggen. Deze unieke handtekening beveiligt al uw verrichtingen en zorgt ervoor dat niemand uw online- transacties kan vervalsen. Ze garandeert immers de identiteit van de persoon die de transactie uitvoert.

U maakt de Digipass gebruiksklaar met een opstartpincode die u om veiligheidsredenen in een aparte anonieme brief is toegestuurd. Wanneer u de Digipass voor het eerst gebruikt, moet u deze opstartcode vervangen door een zelfgekozen pincode. Andere banken werken met een sleutelformule (een diskette), nog andere werken met een combinatie van codes.

Tegenwoordig gebruikt men voor iedere transactie een willekeurig gegeneerde combinatie van 64 of 128 cijfers, letters en leestekens die door de software ieder keer zelf aanmaakt wordt. Om deze code te achterhalen moet men alle combinaties in de 64ste of 124ste macht uitproberen om in uw account binnen te geraken. Het betalingspakket ISABEL garandeert dat men daar – zelfs met de aller-snelste computer – ongeveer 1.100 jaar mee bezig is.

Kijk uit voor phishing!

U ontvangt een e-mail waarin kwaadwillige personen hengelen naar uw persoonlijke gegevens. Dit noemt men “phishing” (afkomstig van het Engelse ‘fishing’ – vissen).

Kwaadwillige individuen sturen u een namaak e-mail waarin ze zich uitgeven voor een bank, een kredietkaart- of een overheidsinstelling. De e-mail bevatten meestal een melding dat uw kredietkaart geblokkeerd wordt indien u niet reageert,

Meestal vraagt men naar uw persoonlijke informatie – uw naam, adres, kaartnummer, geheime code, informatie over uw financiële rekening, gebruikersnamen, wachtwoorden, omdat er een of ander technisch of ander probleem is geweest met hun omputersysteem.

Via dit e-mailbericht (dat van een betrouwbare afzender lijkt te komen) lokt men u naar een website die er officieel en betrouwbaar uitziet. Nadat u uw bankgegevens hebt doorgegeven kan men naar hartelust gebruik maken van uw rekening voor misdadige doeleinden, zoals identiteitsdiefstal en fraude. Houdt er rekening mee dat elke site kan nagemaakt worden, ook deze van uw vertrouwde bankinstelling, eBay, Paypal en noem ze maar op.

Een bank zal nooit – via e-mail – naar uw
wachtwoord,
login of
persoonlijke informatie
van uw kredietkaart vragen.

Gebeurt dit toch, contacteer dan de bank die de bewuste kaart uitgaf om na te gaan of de vraag om informatie wel degelijk van hen afkomstig is en bekijk of de gegevens niet op een andere manier kunnen worden uitgewisseld.

Stuur eventueel een kopie van de mail naar uw bank in kwestie. Nogmaals beantwoord dus nooit verdachte e-mails, temeer daar ze vaak ook een virus bevatten! Wees in dit geval dus altijd op uw hoede!

Een gouden raad:
NOOIT OF NOOIT ANTWOORDEN op dit soort van verzoeken.
Het is ALTIJD een methode om internetbedrog te plegen.
Gewoon de email deleten………..

Antiek verkopen 

Zelf antiek verkopen

Antiek kopen