Waardebepalingen uw antiek verkopen, antiek kopen
Antiekexperten.com

Uw antieke stukken aanbieden

Uw antieke stukken aanbieden

Uw antiek verkopen
aan  de  “HOOGSTE PRIJS“…
Iedereen uit  de antiekbranche
belooft u de  “HOOGSTE PRIJS” te betalen
Maar is dit wel zo
Hoeveel is uw antiek NU WERKELIJK waard? 
WAAR en HOE krijgt u
de BESTE PRIJS voor uw antiek?
Stuur ons een mailtje 
en bezorg ons uw foto’s
en wij vertellen het u….. 
 

Hoe contact opnemen om
een waardebepaling aan te vragen

Ik heb veel foto’s hoe bezorg ik ze?
Ik heb enkele foto’s hoe bezorg ik ze? 

Uw antiek stuk te koop aanbieden bij een veilinghuis

Wanneer u een of meerdere van uw antieke stukken wenst te verkopen moet u het aanbieden bij het veilinghuis om het te kunnen veilen. U maakt best eerst een afspraak. U hebt dan een medewerker van het veilinghuis die u te woord zal staan. Bespreek met hem wat, hoe en wanneer u uw stukken wenst te veilen.

Inbrengdagen

Grote veilinghuizen organiseren soms zogenaamde inbrengdagen of validerings-dagen. Houdt er dan wel rekening mee dat er buiten u nog andere aanbieders zullen zijn. De kans bestaat dat u geduld zult moeten oefenen. Ieder op beurt is hier het motto. Probeer terwijl u wacht de positieve of negatieve bevindingen van de andere aanbieders te weten te komen. Ieder stuk wordt eerst globaal bekeken. Indien uw stuk waardevol is wordt u doorverwezen naar de verantwoordelijke specialist binnen het veilinghuis.

Grasduinen in de voorgeschiedenis of de “provenance”

U doet er goed aan zoveel mogelijk details te geven aan het veilinghuis:

  • de geschiedenis,
  • de herkomst,
  • de vroegere eigenaars,

Het is allemaal belangrijk om de juiste waarde te bepalen. Dat het stuk porselein dat u aanbiedt van uw suikertante was geeft geen meerwaarde aan het stuk. Maar het kan wel meer waard worden als ze het gekregen heeft van de barones van het kasteel waar ze 25 jaar in dienst is geweest. Alhoewel het goed is te weten dat de barones van het kasteel op deze manier vaak stukken kwijt wil die ze zelf als cadeau gekregen heeft, die ze niet graag ziet of ze beu is.

Marktwaarde en richtprijs

Na evaluatie van de voorgeschiedenis en het stuk zelf (herkomst, fabricatieperiode, maker, manufactuur, materiaal enz…) zal een schatting van de waarde gemaakt worden. De veilingmeester zal daaruit afleiden wat de richtprijs en de startprijs wordt tijdens de veiling.

Antiek verkopen 

Antiek verkopen

Antiek kopen