Waardebepalingen uw antiek verkopen, antiek kopen
Antiekexperten.com

Kopen in curiositeitenwinkeltjes

Kopen in curiositeitenwinkeltjes

Met deze tips willen we de antiekliefhebber, de verzamelaar en vooral de amateur-restaurateurs helpen bij het aankopen van antiek. Het is meegenomen te weten wat een goede prijs/kwaliteitsverhouding is voor een antiek stuk. Prijzen variëren immers sterk van plaats tot plaats.

Daarom is het belangrijk dat je de markt volgt. Zo zie je soms dat de prijzen op korte tijd stijgen of dalen. Als je er langere tijd overheen laat gaan is het best mogelijk dat je bepaalde stukken niet meer terug vindt. Ook krijg je geen inzicht meer in de wijzigingen van de prijzen.

Kopen in rommelwinkeltjes

Winkeltjes die gespecialiseerd zijn in het opruimen van inboedels kunnen voor de amateur-restaurateur de gedroomde plekjes zijn om rond te snuffelen.

Weet wel dat de handelaars de goede stukken al lang langs een ander circuit tot bij de geïnteresseerde gebracht hebben. Hij speelt zijn goede stukken door naar de antiekhandelaar of de veilingen. Niettemin kun je er oude spullen tegenkomen die nu net dat zijn wat je al lang zocht. En bovendien zijn ze gewoonlijk aantrekkelijker van prijs dan in de antiekzaken.

Durf rustig te onderhandelen indien je meent dat de prijs te hoog is. Een korting van 5 à 10% wordt zelden geweigerd. Tenzij de handelaar er zelf teveel moeten voor geven heeft. Dat gebruiken ze graag, allemaal, als laatste uitvlucht. Je mag ook niet verwachten dat de handelaar zijn prijs laat zakken als je met een credit-kaart betaald. Banken rekenen kosten aan voor dit soort dienstverlening. Dus is contant geld aangewezen.

Kijk na wat je koopt

De intensiteit waarmee een meubel is gebruikt bepaald de uiteindelijke staat. Welk soort slijtage of beschadiging mag je verwachten? De constructie van het meubel speelt hierbij een grote rol.

Algemene raadgevingen

Wij geven u algemene raadgevingen bij de aankoop van antiek meubilair.
U vindt er de volgende topics: De markt volgen, Kopen in antiekzaken, Kopen op veilingen, Tips voor het transport van meubilair, Wat kijk je na als je stoelen, tafels of kasten koopt, let op de afwerklaag, imitaties herkennen.

Antiek verkopen 

Antiek verkopen

Antiek kopen