Antiekexperten.com………..wie? wat? contact…….

Antiekexperten.com………..   wie?   wat?   contact…….  

Antiekexperten.com, is een informatieve website zonder commerciële doelstellingen, ik handel niet in antiek, dus ik koop en verkoop niet. Wel probeer ik met deze website een zo ruim mogelijk informatiekanaal te geven voor:

 • antiek, waardebepalingen, advies bij verkoop, veilen en aankoop
 • design, overzicht van alle designstromingen en designers en
 • kunst, kunstvervalsingen herkennen

Historiek, evolutie

Deze website werd opgezet in de periode (van 40 jaar) dat ik, meubel- en interieurgeschiedenis doceerde in alle instituten die antiekopleiding(en) gaven in Vlaanderen en Nederland.

De bedoeling van deze website was de cursisten een zo ruim mogelijk informatieplatform aan te bieden tijdens hun opleidingsperiode.
Momenteel ben ik gestopt met de opleidingen, ik ben pensioengerechtigd, maar heb ik besloten om deze website on-line te houden, ten behoeve van alle antiek-, kunst en design liefhebbers.
De website wordt voortdurend inhoudelijk en grafisch aangepast.

Wie/wat ben ik?

Meubelrestaurateur en actieve periode in de antiekbranche
Ik ben geboren en opgegroeid in een generatie van meubel restaurateurs. Mijn overgrootvader, grootvader en vader hebben mij met veel toewijding en geduld de restauratiestiel aangeleerd.

Ik ben 50 jaar actief geweest in de antiekbranche. In deze lange periode heb ik de waarde en de schoonheid van oude-, antieke en moderne artefacten leren kennen en vooral waarderen.

Docent meubel- en interieurgeschiedenis
Naast mijn activiteit in de antiekbranche heb ik gedurende 40 jaar meubel- en interieurgeschiedenis gedoceerd in zo goed als alle antiekopleiding(en) in Vlaanderen en Nederland. In deze periode zijn heel wat cursisten gaan werken in de antiekhandel of hebben een eigen zaak opgestart.

Lezingen over antiek
Bovendien heb ik ontzettend veel  lezingen over antiek (echt/vals, oud/nieuw, authentiek/kopie, waarde etc….) gegeven in culturele verenigingen (zoals Rotary, Lions Club en andere…), in vormingscentra voor volwassenen en in zo goed als alle Culturele Centra in Vlaanderen en Nederland.

Activiteiten zoals “kunst of kitsch?”, “rijker dan je denkt?”
Ik verleen ook vaak mijn medewerking aan activiteiten in de trend van “kunst of kitsch?”, “rijker dan je denkt?” en dit zowel in Vlaanderen als in Nederland. Van de meegebrachte objecten werd dan de waarde geschat en indien mogelijk de historiek bepaald.

Ik ben een onafhankelijke antiekexpert

Onafhankelijk wil zeggen dat ik geen commerciële binding(en) heb met de antiekhandel. Ik handel dus niet zelf in antiek (kopen/verkopen), maar kan u wel advies geven als u een oud of antiek stuk wil kopen of verkopen of veilen.

Ik kan u dus een objectieve beoordeling en waardebepaling geven van uw oude of antieke stukken.

Let op: sommige antiquairs, handelaars, opkopers, brocanteurs geven voor uw oude- of antieke stukken vaak lage waarden  die voor HEN voordelig zijn, maar NIET VOOR U. Ze kopen nml. uw stukken in voor een lage prijs, om ze met (veel) winst door te verkopen. U doet er altijd beter aan om uw stukken te veilen in een goede on-line veilingsite of een goed veilinghuis. zie deze pagina

Wat kan ik voor u doen?

Ik bied nu mijn kennis en ervaring aan, aan iedereen die vragen heeft ivm. oude en antieke Europese decoratieve objecten zoals meubilair, aardewerk, glas, porselein, schilderkunst, grafieken, beelden, klokken, siervoorwerpen in tin, koper, brons.

Informatie opzoeken over uw oude- of antieke objecten.
U kunt op mijn antiek kennis beroep doen om allerlei informatie en de waarde op te zoeken van uw antieke, artistieke, decoratieve of oude voorwerpen. Voor zover dit binnen mijn mogelijkheden ligt, kan ik

 • de ouderdom,
 • de maker, de herkomst, de fabricatieplaats- en methodes,
 • de huidige staat, de conservatie, de renovatie– of restauratie en
 • last but not least de waarde voor u opzoeken.

Ik vraag hiervoor een (kleine) vergoeding welke uitsluitend gebruikt wordt is om deze website up-to-date houden. Via deze kleine vergoeding kunt u aantonen dat u mijn opzoekingswerk apprecieert.

Van welke objecten kan ik u een waarde geven?
Ik bied mijn kennis en ervaring aan, aan iedereen die vragen heeft i.v.m. oude en antieke Europese decoratieve objecten zoals: meubilair, aardewerk, glazen voorwerpen, porselein, schilderkunst, grafieken, beelden, klokken, siervoorwerpen in tin, koper, brons.
Van alle andere objecten kan ik – proberen – om u een waarde te geven 

HOE DIENT U TE WERK TE GAAN?

Wilt U met ons contact opnemen om

 • de waarde te weten van een of meerdere oude of antieke voorwerpen.
 • inlichtingen te vragen
 • een workshop restauratie of politoeren te volgen
 • een of meerdere meubels te laten restaureren

De nieuwe privacywetgeving (GDPR – AVG) verplicht ons om uw toelating te vragen om uw persoonsgegevens op te slaan. In onderstaande formulieren geeft u uw toestemming, daarom vragen we u om EERST een van onderstaande formulieren in te vullen

Het invullen van deze formulieren gaat in 3 stappen:

 1. Na het verzenden van het formulier ontvangt u een e-mail in uw mailbox.
 2. Klik op de link in deze e-mail om uw e-mail-adres te bevestigen.
  Nadat u op de link geklikt hebt ontvangt u een kopie van uw aanvraag in uw mailbox.
 3. Vervolgens vragen we u om uw foto’s bezorgen.
  mailt ons foto’s van elk stuk waar u de waarde van wil weten

zie Ik heb veel foto’s. Hoe kan ik ze u bezorgen?
zie Ik heb slechts enkele foto’s. Hoe kan ik ze u bezorgen?

Nadat we uw formulier en uw foto’s ontvangen hebben ontvangt u een vrijblijvende offerte  met de vraag om een kleine bijdrage te betalen. Enkel als u positief reageert op deze offerte vragen we u om de bijdrage te storten.

Contactgegevens

Antiekexperten.com
Karel Waegemans
Tel: +352621549045   of    +32486161815
E-mail: antiekexperten@telenet.be