April Greiman

April Greiman

Overzicht actieve loopbaan

April Greiman (1948 –  )  studeerde af In 1970  na haar studies beeldende kunst aan het Kansas City Art Institute. In 1971 studeerde ze een jaar lang aan de Allgemeine Kunstgewerbeschule Basel bij Wolfgang Weingart (1941) en Armin Hofmann (1920).

In 1972 keert ze terug naar de VS en werkte als grafisch vormgever in New York en Connecticut. Ze doceerde toen aan het Philadelphia College of Art.

In 1976 ging ze in Californië wonen. Ze ontwikkelde daar een eigen grafische stijl, die het vanaf de Westkust opkomende Postmodernisme combineerde met haar scholing volgens de Zwitserse School.

Haar grafische werk gebruikte gelaagd zetwerk en afbeebldingen om een driedimensionaal geheel te creëren waarin elementen leken te zweven. De fotografische afbeeldingen die ze in haar collageachtige voorstellingen verwerkte, waren gemaakt door Jayme Odgers. Ze was een van de eerste grafische vormgevers die de ontwerpmogelijkheden van de Apple Mackintosh computer in de jaren ‘80 benutte.

In 1982 werd ze hoofd van de designafdeling van het California Institute of Arts. Ze was gedurende de jaren ‘80 een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de grafische beweging California New Wave. In 1990 publiceerde ze Hybrid Imagery: The Fusion of Technology and Graphic Design, over visuele communicatie.

 

Chronologisch overzicht

 • Data Activiteiten / Ontwerpen
 • 1970, studeerde beeldende kunst aan het Kansas City Art Institute
 • 1971, studeerde aan de Allgemeine Kunstgewerbeschule Basel Wolfgang Weingart en Armin Hofmann
 • 1972, Terugkeer naar de USA,
  Werkt als grafisch vormgever in New York en Connecticut,
  doceert aan het Philadelphia College of Art.
 • 1976, Verhuist naar Californië
 • 1980, Werkt voor het eerst met de Apple Mackintosh computer
 • 1982, Hoofd designafdeling California Institute of Arts
 • 1990, Publiceert Hybrid Imagery: The Fusion of Technology and Graphic Design,

 

Trendsetters & Actoren

Postmodernisme

Enkele realisaties