Waardebepalingen

Waardebepalingen Expertises Taxaties

Na een actieve loopbaan van vele jaren, bied ik mijn kennis en ervaring aan, aan iedereen die aan waardebepaling, expertise, of taxatie wenst van oude en antieke Europese decoratieve objecten zoals meubilair, aardewerk, glazen voorwerpen, porselein, schilderkunst, grafieken, beelden,  klokken, siervoorwerpen in tin, koper, brons.

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid in een familie van meubelrestaurateurs. Daar heb ik de waarde en de schoonheid van oude en antieke objecten leren kennen en waarderen. Deze kennis heb ik kunnen overdragen op de volgende generatie want ik ben 40 jaar docent geweest in de antiekopleidingen in Vlaanderen en Nederland.

Ik ben een onafhankelijke antiekexpert, dit wil zeggen dat ik geen commerciële bindingen heb met de antiekhandel. Ik koop en verkoop geen antiek, maar kan u wel advies geven bij het kopen/verkopen/veilen van oude objecten en antiek. Ik tracht u dus een objectieve waardebepaling te geven van uw oude of antieke stukken.

 Hoe kan u helpen?

Indien u het wenst wil ik u graag helpen om de waarde van uw stuk(ken) op te zoeken bij een erfenis, een verdeling, als raadgever bij aankoop/verkoop van antiek,

Hoe werk ik?

 • Een inboedel kan waardevolle, minder waardevolle en waardeloze objecten bevatten.
 • Ik stel voor om eerst een aantal foto’s van de belangrijkste stukken  of
  enkele overzichtsfoto’s van de kamers waar de objecten in staan te mailen.
 • Aan de hand van deze foto’s kan ik dan samen met u overleggen
  wat de beste en de voordeligste werkwijze is.

Hoe verloopt een waardebepaling?

 1. U maakt foto’s
 2. U bezorgd ons de foto’s
 3. Ik zoek de waarde op
 4. Na het opzoeken bezorg ik u de lijst met de waarden
 5.  Na de waardebepaling kan ik u advies geven bij verkoop of veiling

 1. U maakt foto’s

Van alle stukken foto’s en detailfoto’s maken

U maakt van alle stukken goed belichte en scherpe digitale opnamen. Op deze opnamen moeten we bepaalde eigenschappen goed kunnen “zien”.
Ik geef u graag tips om goede foto-opnamen te maken op volgende pagina’s:
pagina 1,   pagina 2,   pagina 3,   pagina 4

Overzichtfoto’s maken van een of meerdere kamers

Indien u het niet zitten om van alle stukken foto’s te maken kunt u ook van alle kamers een aantal overzichtfoto’s maken en deze overzichtfoto’s door mailen. Ik krijg op deze manier een beter idee van de objecten die u hebt.

Waardebepaling bij u thuis of op locatie

Als blijkt dat werken met uw foto’s niet mogelijk is maak ik een afspraak om ter plaatse te komen. Na uw akkoord kom ik ter plaatse en maak ik eerst een verkenningstoer door alle kamers waar objecten staan die geëvalueerd moeten worden. Vervolgens wordt een definitieve prijs afgesproken. Indien er zich geen onverwachte problemen voordoen wordt de richtprijs gehandhaafd. Na uw akkoord wordt een lijst samengesteld van alle objecten waar u de waarde van wenst te weten. Ik maak normaal gesproken professionele foto’s van alle stukken.

2. U bezorgd ons de foto’s

U kunt enkele foto’s via email bezorgen.
U vindt op deze pagina uitleg hoe u best enkele foto’s verstuurd

U kunt een GROTE HOEVEELHEID  foto’s versturen via WeTransfer.com
(tot 2 Gb = ca. 1.000 foto’s – gratis en in één zending).
U vindt op  deze pagina uitleg hoe u best foto’s verstuurd

U kunt een handleiding downloaden om met WeTransfer.com foto’s te versturen of ontvangen.

Sharingprogramma’s zoals Onedrive, photos.Google.com,
Dropbox, Facebook,  picasa, etc…. zijn onbruikbaar voor ons.
Soms moeten we foto’s uitvergroten om details te zien
en dit kan niet met dergelijke afbeeldingen.
Stuur ze daarom altijd via WeTransfer.com

3. Hoe gaat het dan verder…….

Aan de hand van uw foto’s kan ik u nml. een “richtprijs” geven wat de waardebepaling ongeveer gaat kosten. Na ontvangst van de individuele- of de overzichtsfoto’s krijgt u een e-mailtje met een vrijblijvende offerte.

Pas nadat u zich akkoord verklaart met ons voorstel (werkwijze & kosten) engageer ik mij om voor u de waarde op te zoeken en engageert u zich om de kosten te betalen. Het opsturen van foto’s is altijd vrijblijvend en zonder verplichting.

4. De waarden opzoeken en opsturen

Terug op ons bureel of na ontvangst van alle foto’s begint het opzoekingswerk naar de waarde van uw stukken. Als de lijst compleet is wordt hij naar u gemaild of opgestuurd.

5.  Advies geven bij verkoop of veiling

Indien u – bvb. bij een erfenis – de stukken wenst te behouden kunt u onze lijst met de waarden gebruiken om de stukken onder elkaar te verdelen. Indien u het wenst kunnen we u, na de waardebepaling, advies geven om de stukken te verkopen of te veilen.

Kostprijs van de waardebepaling

Het is gebruikelijk om voor een waardebepaling een zeker percentage te vragen van de geschatte waarde. Dus hoe hoger uw stukken geschat worden hoe meer u moet betalenIk vindt dit niet eerlijk en doe hier niet aan mee. Ik zal u altijd proberen te helpen op een verantwoorde wijze en de voordeligste manier. Ik vraag voor deze dienst(en) een kleine vergoeding.

Hoedt u voor Boedelopkopers,  tweederangs antiquairs en brocanteurs die u een gratis waardebepaling beloven.  Ze geven u altijd de laagste prijs. Ze doen altijd alsof uw stukken gedemodeerd zijn: “er is geen belangstelling meer voor “etc….. om daarna uw stukken door te verkopen met veel winst.

De kleine vergoeding die wij vragen voor een waardebepaling is enkel en alleen bedoeld om de kosten voor het onderhoud en het actualiseren van deze website mogelijk te maken.

Indien u graag meer informatie wenst,
doet u er goed aan om contact op te nemen.

Ik kan dan samen met u – vrijblijvend – overleggen hoe ik u kan helpen.