Waar antiek veilen of verkopen?

Waar antiek veilen of verkopen?

Waar kunt u het beste uw oude of antieke stukken verkopen of veilen?

Om te weten waar u het beste uw objecten kunt verkopen of veilen dient u eerst te achterhalen of uw object(en) “oud” of “antiek” zijn.
Wij kunnen zowel de waarde als de status “oud” of “antiek” van uw artefacten voor u bepalen.

Informeer u via deze pagina’s:
Hoeveel is mijn antiek waard?
Waardebepaling aan de hand van uw foto’s
Goede foto’s maken voor een waardebepaling
Wij geven u graag wat opnametips
Een grote hoeveelheid foto’s versturen
Detailfoto’s maken van signaturen en poinçons
Een kleine hoeveelheid foto’s versturen
Contactformulier waardebepaling
Handleiding Wetransfer
Handleiding WeTransfer (PDF) Downloaden

Wat is het verschil tussen oud en antiek?

Antieke objecten

Uw artefacten zijn antiek als ze vóór 1850 werden gemaakt. Voor 1850 werden sier-, kunst- en gebruiksvoorwerpen (zoals meubels, porselein, serviezen, bestekken, steengoed, glas, bronzen beelden, grafiek, litho’s, koperdruk, aquarellen, klokken, smeedwerk etc…)  grotendeels met de hand vervaardigd. Men had toen een beperkt aantal “machines”. De werkzaamheden werden dus grotendeels met handgereedschap uitgevoerd.

Oude objecten

Door het gebruik van de stoommachine, de verbrandingsmotor en elektriciteit kon men objecten vlugger en in grotere aantallen vervaardigen. De stoommachine werd in 1705 uitgevonden en op punt gesteld in 1764.  De eerste elektromotor werd in gebruik genomen in 1821. De eerste verbrandingsmotor werd in gebruik genomen in 1862.

Al deze energiebronnen werden gebruikt om allerlei machines aan te drijven. Men kon nu zagen, schaven, boren, draaien etc… met de “machine”. Hierdoor kon men vlugger en meer objecten vervaardigen.

Dit  bracht met zich mee dat een object niet meer dezelfde waarde had als een handgemaakt object omdat het object niet meer “uniek” was. De waarde van een object is ondermeer gerelateerd aan het aantal uren dat er aan gewerkt werd. Daarom zijn “antieke” objecten duurder dan “oude” objecten

Waar verkopen of veilen?

Oude objecten

Als uit het bovenstaande blijkt dat u te maken hebt met een of meerdere “oude objecten” kunt u die het beste verkopen op een goede online veilingsite.

Uiteraard zijn er veel online veilingsites. Maar meestal gaat het om all-round sites die alles veilen. Antiek is vaak maar een klein onderdeel van het aanbod. U doet er dus beter aan te opteren voor een on-line site die gespecialiseerd is in oude en antieke objecten.

De beste online-site voor antiek,
is de online veilingsite CATAWIKI

Dit is een internationaal georiënteerde veilingsite gespecialiseerd in oude (en soms antieke) objecten. Bovendien kan deze veilingsite rekenen op zeer veel bezoekers (15 miljoen per maand). Bij veilingen is het potentieel aan bezoekers cruciaal. Immers hoe meer bezoekers hoe meer er zal geboden en tegengeboden worden om uw object te kunnen verwerven. En dit komt uiteraard U als verkoper ten goede.

Antieke objecten

Als u werkelijk antieke artefacten hebt kunt u het opteren om te veilen via een veilinghuis dat uitsluitend antiek verhandeld. Doordat deze veilinghuizen uitsluitend “antieke” stukken veilen zijn ze niet zo geneigd om “oude” stukken te veilen. Door deze verkooppolitiek toe te passen hebben ze een cliënteel opgebouwd dat uitsluitend antiek wil aanschaffen. U vindt heel wat Belgische en Buitenlandse antiekveilingen op deze pagina op onze websiteZie de paragraaf “Belgische veilinghuizen” en “Buitenlandse veilinghuizen”.

Antiekveiling 250x250